Speciale zwemdisco's!

Halloween begint al bij de kassa

Thema's bij de zwemdisco

En paar keer per seizoen wordt een speciale themazwemdisco georganiseerd.
Al jaren is Halloween het spannendste en meest favoriete thema. Maar ook Glitter en glamour met karaoke en danswedstrijd en de ZomerZwemDisco met verloting van strandballen en spelen met Supereend, doen het goed.

Sommige kinderen komen mooi geschminkt en kunnen een prijs winnen

Anders dan de gewone zwemdisco

Veel belangstelling:
Omdat er bij de allereerste thema zwemdisco (in 2008) heel veel belangstelling was en het zwembad maar een beperkte capaciteit heeft is besloten een maximaal aantal bezoekers toe te laten. Dat maximum is vastgesteld op 225. Bedenk dat tijdens een gewone zwemdisco er gemiddeld 60-70 kinderen komen met uitschieters naar rond de 130 bezoekers.
Bekijk de volgende aandachtspunten voor de themazwemdisco's.

Voor de ThemaZwemdisco's worden speciale kaartjes verkocht. Deze kaartjes zijn voorzien van een nummer zodat we precies kunnen zien hoeveel kaartjes er zijn verkocht.

Deze speciale kaartjes kunnen in de voorverkoop gekocht worden bij de kassa van het zwembad. Het is niet mogelijk kaartjes te reserveren. Op = Op. Zijn er nog kaartjes beschikbaar dan is ook mogelijk om op de avond zelf nog kaartjes te kopen. Maar het risico bestaat dat alle kaartjes dan al zijn uitverkocht.! De voorverkoop begint meestal twee weken voor de avond het met thema en wordt op de posters, op de website en ook in de kranten aangekondigd.

Kinderen die een vrijkaartje hebben (omdat hun foto is gekozen tot foto van de week, of omdat ze hun spullen in een kluisje hebben opgeborgen of...) kunnen het vrijkaartje NIET gebruiken voor de toegang tot het zwembad bij een ThemaZwemdisco. Het goede nieuws is dat het vrijkaartje wel bij de kassa omgeruild kan worden voor een toegangskaartje tot de ThemaZwemdisco.

Bij elk Thema worden speciale acties verzonnen. Zo konden de kinderen bij de HalloweenZwemdisco geschminkt komen, bij de Oranjedisco met een mooi versierd T-shirt aan zwemmen en door het kaartje voorzien van hun naam in te leveren bij de kassa voor de ZomerZwemdisco kans maken op een supergrote strandbal. Deze acties worden ook vooraf aangekondigd. Hou de poster en de berichten op de website in de gaten om te kijken welke acties er gedurende het komende seizoen te verwachten zijn.

Voorafgaand aan een ThemaZwemdisco merken de kinderen vaak al dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Het zwembad en zeker de kassaruimte wordt vaak vooraf aangekleed. Met dank aan de medewerkers van Het Baken. Ook de DJ-stand wordt tijdens een ThemaZwemdisco aangepast. Vaak zijn ook de DJ's en hun begeleider dan in andere kleding gestoken.

Voorbeelden
Nu volgen enkele voorbeelden van Thema Zwemdisco's (ook nog in het oude Baken) die in het verleden zijn georganiseerd.
Halloween aankondiging op het grote scherm

Dit is al jaren het populairste thema van de zwemdisco. Bijna ieder jaar zijn alle kaartjes (maximaal 225) vlak voor het begin uitverkocht. En op = op. Kinderen mogen op deze speciale avond ook geschminkt komen. De jury, bestaande uit de dj's en zwembadpersoneel, bekijkt iedereen bij binnenkomst. In de loop van de avond worden de prijswinnars bekend gemaakt. Zij krijgen dan uit handen van de dj's of van een spannende figuur hun prijs uitgereikt. Het is beter om geen attributen mee te geven, deze kunnen in het gedrang makkelijk kwijtraken en voor onveilige situaties zorgen. Schminken mag dus wel. Voor de allerjongsten of voor kinderen die wat angstig zijn voor verklede mensen kan dit wel eens een te heftig thema zijn. Gezien de leeftijdsgroep van 6 tot en met 12 jaar wordt hier een middenweg in gekozen. Het is vooral aan de ouders om in te schatten of het voor hun kind te doen zal zijn.

Glitter en Glamour prijzenpakket

In het seizoen 2016-2017 is voor het eerst het Thema Glitter en Glamour uitgevoerd. Natuurlijk waren DJ's Damian en Yvo voorzien van Glitters in de vorm van Hoedjes, dassen en Giletten, maar ook de discoboot met apparatuur was onder handen genomen. Ook was er veel belangstelling van de kinderen voor de karaokewedstrijd waarbij een gouden microfoon gewonnen kon worden. Zowel jongens als meisjes lieten van zich horen op de nummers Laat het los uit Frozen en Bagagdrager van Gers Pardoel.

Zomer Zwemdisco met Supereend

In de laatste week voordat de scholen vakantie krijgen organiseren we de laatste zwemdisco. Deze zwemdisco krijgt meestal het thema Zomer of vakantie mee. Er zijn dan spelletjes te doen, er is limonade en na afloop een ijsje voor alle gasten.
Het is inmiddels traditie dat er veel grote opblaasfiguren in het zwembad liggen zoals de populaire SuperEend.
Daarna krijgen ook de dj's vakantie en is er geen zwemdisco. Na de vakantie gaan de dj's er dan weer volop tegenaan. Of dat dezelfde dj's zijn of andere dat blijft altijd een verrassing.

Gouden microfoon
Sint en Piet, komen ze wel of niet?
G en G Jury
G en G Karaoke
Supereend in het nieuwe Baken
Bekertje inleveren is spannend tijdens Halloween